Vis­stoof met bo­nen

Vrijdag visdag! Maar natuurlijk op andere dagen minstens zo lekker.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vrijdag visdag! Maar natuurlijk op andere dagen minstens zo lekker. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en de uien in dunne ringen. Snijd de venkel in dunne plakken. Laat de bonen uitlekken en snijd de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd in stukken.
  2. Snijd de worstjes in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst in 4 min. gaar. Neem uit de pan.
  3. Fruit de knoflook met de uien 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de saffraan en venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten en alle bonen toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Doe de worst terug in de pan en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in de pan tussen het groente-worstmengsel. Laat met de deksel op de pan in 8 min. gaar worden. Bestrooi met de peterselie. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met ambachtelijk meergranen stokbrood (AH Excellent)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Visstoof met bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­stoof met bo­nen

1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode ui

Snijd de knoflook fijn en de uien in dunne ringen.

2
  • 1 venkelknol

Snijd de venkel in dunne plakken.

3
  • 400 g groene kidneybonen
  • 400 g zwarte bonen
  • 20 g platte peterselie

Laat de bonen uitlekken en snijd de peterselie fijn.

4
  • 1 schaal tastytomtomaten

Ontvel de tomaten en snijd in stukken.

5
  • 150 g Catalaanse braadworsten

Snijd de worstjes in stukjes van 2 cm.

6
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst in 4 min. gaar. Neem uit de pan.

7
  • 1 zakje saffraan

Fruit de knoflook met de uien 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de saffraan en venkel toe en bak 5 min. mee.

8

Voeg de tomaten en alle bonen toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.

9

Doe de worst terug in de pan en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

10
  • 300 g kabeljauwhaasjes

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in de pan. Laat met de deksel op de pan in 8 min. gaar worden.

11

Bestrooi met de peterselie. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met ambachtelijk meergranen stokbrood (AH Excellent)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.