Ita­li­aan­se vis met kap­per­tjes

In een kwartier klaar, deze zacht gestoofde vis in mediterrane tomatensaus.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In een kwartier klaar, deze zacht gestoofde vis in mediterrane tomatensaus. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en laat de olijven uitlekken.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Bak de olijven en kappertjes 1 min. mee. Schenk de tomatensaus in de pan. Verwarm de saus 2 min. Leg de vis in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 5 min. gaar. Voeg peper toe.
  3. Meng ondertussen de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rucola. Verdeel de vis met de tomatensaus over de tagliatelle. Serveer de rucolasalade apart erbij.

variatietip:

Maak de salade extra gevuld met 250 g cherrytomaten en 150 g mini-mozzarella (zakje, Galbani).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse vis met kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se vis met kap­per­tjes

1
1
  • 500 g verse tagliatelle

Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 120 g zwarte olijven

Snipper de ui en laat de olijven uitlekken.

3
3
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Bak de olijven en kappertjes 1 min. mee.

4
4
  • 690 g tomatensaus

Schenk de tomatensaus in de pan. Verwarm de saus 2 min.

5
5
  • 325 g schelvisfilets

Leg de vis in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 5 min. gaar.

6
6
  • 3 el olijfolie
  • 75 g rucola

Voeg peper toe. Meng ondertussen de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rucola.

7
7

Verdeel de vis met de tomatensaus over de tagliatelle. Serveer de rucolasalade apart erbij.

variatietip:

Maak de salade extra gevuld met 250 g cherrytomaten en 150 g mini-mozzarella (zakje, Galbani).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.