Ge­gril­de ka­bel­jauw

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika's in grove stukken. Snijd de ui fijn en de olijven in stukjes. Snijd de tomaten in 8 parten. Schep de paprika's en de tomaten in een ovenschaal om met de ui, olijven en de helft van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met de rest van de olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vis op middelhoog vuur in 2-3 min. per kant gaar.
  3. Giet de pasta af en verdeel 'm over de borden. Schep de geroosterde groenten op de pasta. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de geroosterde groenten. Leg de gegrilde vis ernaast en serveer direct.
video

Vis gril­len

Instructievideo - 00:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 320 ml gegrilde paprika's
  • 2 uien
  • 2 el zwarte olijven
  • 4 tomaten

Snijd de paprika's in grove stukken. Snijd de ui fijn en de olijven in stukjes. Snijd de tomaten in 8 parten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Schep de paprika's en de tomaten in een ovenschaal om met de ui, olijven en de olie.

4
4

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.

5
5
  • 300 g tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de kabeljauwhaasjes met de rest van de olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper en zout.

7
7

Verhit de grillpan en gril de vis op middelhoog vuur in 2-3 min. per kant gaar.

Vis grillen

Instructievideo

00:43 min.

8
8

Giet de pasta af en verdeel 'm over de borden. Schep de geroosterde groenten op de pasta.

9
9
  • 15 g basilicum

Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de geroosterde groenten. Leg de gegrilde vis ernaast en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.