Smaak­vol­le truf­fel­pen­ne met broc­co­li

6 ingrediënten, 15 minuten: meer heb je niet nodig voor deze rijke pasta.

(317)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 ingrediënten, 15 minuten: meer heb je niet nodig voor deze rijke pasta. 4 personen
2 317

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. uit. Schep de broccoli en tapenade erdoor en houd op laag vuur warm. Hak de walnoten grof. Schep de pasta met de walnoten door het spek-broccolimengsel. Voeg peper toe en serveer.

bereidingstip:

Bestrooi de pasta voor een extra kruidige smaak met 2 tl gedroogde tijm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Smaakvolle truffelpenne met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smaak­vol­le truf­fel­pen­ne met broc­co­li

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 600 g broccoliroosjes

Halveer ondertussen de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere gerookte spekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. uit.

4
4
  • 80 g truffel-paddenstoel­entapenade

Schep de broccoli en tapenade erdoor en houd op laag vuur warm.

5
5
  • 60 g walnoten

Hak de walnoten grof. Schep de pasta met de walnoten door het spek-broccolimengsel. Voeg peper toe en serveer.

bereidingstip:

Bestrooi de pasta voor een extra kruidige smaak met 2 tl gedroogde tijm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.