Pen­ne met spek­jes en broc­co­li

Het knapperige knoflook-broodkruim maakt deze simpele pasta verrassend lekker.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het knapperige knoflook-broodkruim maakt deze simpele pasta verrassend lekker. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine of met de staafmixer). Snijd de tomaten in plakjes, de ui in dunne ringen en de broccoliroosjes in nog kleinere roosjes. Snijd ook de knoflook fijn.
  2. Meng in een schaal de tomaat met de ui en 1/3 van de olie, breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de verpakking. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de pasta mee. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 min goudbruin. Schep de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg in de pan aan het spekvet de knoflook en het broodkruim toe. Bak het geheel al omscheppend tot het kruim goudbruin en knapperig is. Giet de pasta en broccoli af en meng de spekjes en de rest van de olijfolie erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Penne met spekjes en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met spek­jes en broc­co­li

1
1
  • 4 sneetjes witbrood

Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine of met de staafmixer).

2
2
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 300 g broccoliroosjes
  • 2 tenen knoflook

Snijd de tomaten in plakjes, de ui in dunne ringen en de broccoliroosjes in nog kleinere roosjes. Snijd ook de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 300 g penne

Meng in een schaal de tomaat met de ui en de olie, breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de verpakking.

4
4
  • 250 g magere spekreepjes

Kook de broccoli de laatste 4 min. met de pasta mee. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 min goudbruin.

5
5

Schep de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg in de pan aan het spekvet de knoflook en het broodkruim toe.

6
6
  • 4 el olijfolie extra vierge

Bak het geheel al omscheppend tot het kruim goudbruin en knapperig is. Giet de pasta en broccoli af en meng de spekjes en de olijfolie erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.