Win­ter­ri­sot­to met spek­jes

Het is een geduldig werkje, maar hij is het waard, risotto met veel verse groenten.

(330)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het is een geduldig werkje, maar hij is het waard, risotto met veel verse groenten. 4 personen
3 330

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de risottorijst toe aan het achtergebleven spekvet en bak de rijst al roerend 3 min. Voeg al roerend in delen ⅙ bouillon toe en laat de rijst de bouillon steeds opnemen. Doe de deksel op de pan en stoof de risotto op laag vuur 10 min.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 5 min. Kook de broccoli in ruim kokend water in 4 min. beetgaar. Schep de spekjes en de groenten bij de risotto. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al omscheppend nog 1 min. door. Voeg de nootmuskaat en breng op smaak met peper. Serveer het gerecht in diepe borden.

combinatietip:

Kookroom is ook lekker door een pastasaus.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.765 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Winterrisotto met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­ri­sot­to met spek­jes

1
1
  • 900 ml kraanwater
  • 1 runderbouillontablet

Breng water aan de kook en los het bouillontablet hierin op.

2
2
  • 250 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

3
3
  • 300 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe aan het achtergebleven spekvet en bak de rijst al roerend 3 min.

4
4

Voeg al roerend in delen ⅙ bouillon toe en laat de rijst de bouillon steeds opnemen.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 400 g champignon roerbakmix

Doe de deksel op de pan en stoof de risotto op laag vuur 10 min. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 5 min.

6
6
  • 300 g broccoliroosjes

Kook de broccoli in ruim kokend water in 4 min. beetgaar. Schep de spekjes en de groenten bij de risotto.

7
7
  • 100 ml kookroom
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al omscheppend nog 1 min. door. Voeg de nootmuskaat en breng op smaak met peper.

8
8

Serveer het gerecht in diepe borden.

combinatietip:

Kookroom is ook lekker door een pastasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.