Moz­za­rel­la-pas­ta­sa­la­de met spek­jes

Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.

(582)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade. 4 personen
3 582

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.

serveertip:

Verdeel eerst 1 zak rucola (75 g) over de borden en dan pas de pasta, mozzarella, tomaten en avocado.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Mozzarella-pastasalade met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moz­za­rel­la-pas­ta­sa­la­de met spek­jes

1
  • 300 g penne

Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 1 avocado

Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in partjes.

3
  • 5 trostomaten
  • 200 g mozzarella maxi

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

4
  • 1 el olijfolie
  • 125 g Provençaalse magere spekreepjes
  • 1 tl tijm

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper.

5

Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

6

Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.

serveertip:

Verdeel eerst 1 zak rucola (75 g) over de borden en dan pas de pasta, mozzarella, tomaten en avocado.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.