Pen­ne met broc­co­li, knof­look en wal­no­ten

Lekker simpel én snel, met peper en knoflook als echte smaakmakers.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker simpel én snel, met peper en knoflook als echte smaakmakers. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de walnoten fijn. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in ringetjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Kook de penne in ruim water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Kook intussen de broccoliroosjes in 3-4 beetgaar.
  2. Verhit in een kleine koekenpan 2 el olie en bak op laag vuur de knoflook krokant en goudbruin. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken, laat het bakvet in de pan zitten. Bak in het achtergebleven bakvet de rode peperringetjes zachtjes voor ca. 2 min. Meng de penne met 1 el olie, de broccoliroosjes, de walnoten en de rode peper. Bestrooi met de knoflookplakjes en serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met broccoli, knoflook en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met broc­co­li, knof­look en wal­no­ten

1
1
  • 100 g walnoten

Hak de walnoten fijn. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen.

2
2
  • 2 rode pepers
  • 4 tenen knoflook

Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in ringetjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 400 g penne
  • 600 g broccoliroosjes

Kook de penne in ruim water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Kook intussen de broccoliroosjes in 3-4 beetgaar.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit in een kleine koekenpan de olie en bak op laag vuur de knoflook krokant en goudbruin.

5
5

Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken, laat het bakvet in de pan zitten.

6
6

Bak in het achtergebleven bakvet de rode peperringetjes zachtjes voor ca. 2 min.

7
7

Meng de penne met de olie, de broccoliroosjes, de walnoten en de rode peper. Bestrooi met de knoflookplakjes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.