Kip-in-ro­de-wijn­stoof

Snel, sneller, snelst! Je staat maar een kwartier in de keuken. Ook geschikt voor een etentje.

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Snel, sneller, snelst! Je staat maar een kwartier in de keuken. Ook geschikt voor een etentje. 4 personen
3 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeldobbelsteentjes in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en halveer de plakjes spek. Bak het spek in een andere koekenpan zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de ui en rozemarijnnaaldjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de kip toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 min. inkoken op hoog vuur.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Serveer de kipstoof met de aardappeldobbelsteentjes en broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kip-in-rode-wijnstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-in-ro­de-wijn­stoof

1
  • 600 g aardappeldobbelsteentjes
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeldobbelsteentjes in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

2
  • 150 g ontbijtspek
  • 2 uien

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en halveer de plakjes spek.

3

Bak het spek in een andere koekenpan zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de ui en rozemarijnnaaldjes toe en bak 3 min. mee.

4
  • 300 g kipfiletblokjes

Voeg de kip toe en bak al omscheppend 2 min. mee.

5
  • 125 ml volle rode wijn

Schenk de wijn erbij en laat 2 min. inkoken op hoog vuur.

6
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 4 min. beetgaar.

7

Serveer de kipstoof met de aardappeldobbelsteentjes en broccoli.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.