Run­der­stoof

De rozemarijn en olijven geven deze stoofschotel iets Italiaans.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 uur oventijd
(293)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De rozemarijn en olijven geven deze stoofschotel iets Italiaans. 4 personen
3 293

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 100 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 min. Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek. Schep de ui en de knoflook erop.
  2. Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los. Schep het vlees en de wijn in de ovenschaal.
  3. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Verdeel met de augurk en de uitgelekte olijven over het vlees. Dek af met de rest van het spek. Vul aan met water, zodat alles onder staat. Laat afgedekt in ca. 5 uur gaar worden in de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof

1
1

Verwarm de oven op 100 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek. Schep de ui en de knoflook erop.

5
5
  • 500 g sucadelappen
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie

Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.

6
6
  • 300 ml volle rode wijn

Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los. Schep het vlees en de wijn in de ovenschaal.

7
7
  • 2 takjes rozemarijn
  • 165 g snackaugurken rode peper
  • 90 g Taggia olijven

Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Verdeel met de augurk en de uitgelekte olijven over het vlees.

8
8

Dek af met de rest van het spek. Vul aan met water, zodat alles onder staat.

9
9

Laat afgedekt in ca. 5 uur gaar worden in de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.