Bit­ter­koek­jes­tul­band met cho­co­la­de

Voor deze tulband met bitterkoekjes en amaretto heb je altijd wel een goede reden!

  • gebak
  • 20 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 40 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Voor deze tulband met bitterkoekjes en amaretto heb je altijd wel een goede reden! 20 personen
3 129

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tulbandvorm (2.4 liter)
  • keukenmachine
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem.
  2. Doe de bitterkoekjes in een kom en besprenkel met de amaretto. Laat 10 min. staan. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 sec. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het beslag is geklopt. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel luchtig erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel snel maar voorzichtig erdoor.
  3. Schep het beslag in de tulbandvorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar. Verwijder de folie na 30 min. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat de tulband 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat de cake uit de vorm komt. Laat in 1 uur en 30 min. volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bitterkoekjestulband met chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bit­ter­koek­jes­tul­band met cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem.

2
2
  • 250 g bitterkoekjes
  • 175 ml amaretto

Doe de bitterkoekjes in een kom en besprenkel met de amaretto. Laat 10 min. staan.

3
3
  • 200 g pure chocolade 72%

Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 sec.

4
4
  • 250 g boter
  • 250 g witte basterdsuiker

Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.

5
5
  • 5 eieren

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het beslag is geklopt.

6
6
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel luchtig erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel snel maar voorzichtig erdoor.

7
7

Schep het beslag in de tulbandvorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar.

8
8

Verwijder de folie na 30 min. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.

9
9

Laat de tulband 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat de cake uit de vorm komt.

10
10
  • 2 el poedersuiker om te bestuiven

Laat in 1 uur en 30 min. volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.