Mok­ka-ha­zel­noot slag­room­taart

  • gebak
  • 10 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 20 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 10 personen
4 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 springvorm (∅ 22 cm)
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Houd wat hazelnoten (3 el per taart) achter voor garnering en hak de rest fijn met een keukenmes.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker en vanillesuiker in 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Klop het bakmeel, de melk, ⅔ van de oploskoffie en de gehakte hazelnoten erdoor. Verdeel het beslag over de 2 vormen.
  3. Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 20 min. afkoelen in de vorm op een rooster en laat vervolgens uit de vorm in 2 uur helemaal afkoelen.
  4. Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Verdeel de achtergehouden hazelnoten over een stuk bakpapier. Vouw een cornetje van bakpapier en vul met ⅓ van de gesmolten chocolade. Zigzag over de hazelnoten zodat er mooie streepjes op de noten ontstaan. Laat de chocolade stollen.
  5. Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht. Bestrijk 1 laag met de rest van de gesmolten chocolade en laat stollen. Meng de mascarpone met de rest van de oploskoffie en suiker (2 el per taart) en verdeel over de chocolade. Dek af met de andere taartlaag. Klop de slagroom met wat suiker (3 el per taart) stijf. Bestrijk de taart rondom met een dunne laag slagroom. Garneer de bovenkant met behulp van de spuitzak met toefjes slagroom. Versier met de gestreepte hazelnoten.

bereidingstip:

Heb je maar 1 springvorm? Bak de cake dan in 1 springvorm, verleng de oventijd met 10-15 min. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Snijd de cake overlangs doormidden, zodat er 2 lagen ontstaan.

video

Cor­net­je (spuit­zak­je) ma­ken

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mokka-hazelnoot slagroomtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mok­ka-ha­zel­noot slag­room­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 150 g hazelnoten

Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

3
3

Laat afkoelen op een bord. Houd wat hazelnoten (3 el per taart) achter voor garnering en hak de rest fijn met een keukenmes.

4
4
  • 225 g boter
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 4 eieren

Klop met een mixer de boter met de suiker en vanillesuiker in 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

5
5

Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

6
6
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el halfvolle melk
  • 2 espressosticks

Klop het bakmeel, de melk, oploskoffie en de gehakte hazelnoten erdoor. Verdeel het beslag over de 2 vormen.

7
7

Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

8
8

Laat 20 min. afkoelen in de vorm op een rooster en laat vervolgens uit de vorm in 2 uur helemaal afkoelen.

9
9
  • 150 g extra pure chocolade 72%

Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan.

10
10

Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt.

11
11

Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Verdeel de achtergehouden hazelnoten over een stuk bakpapier.

12
12

Vouw een cornetje van bakpapier en vul met ⅓ van de gesmolten chocolade.

13
13

Zigzag over de hazelnoten zodat er mooie streepjes op de noten ontstaan. Laat de chocolade stollen.

14
14

Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht. Bestrijk 1 laag met de rest van de gesmolten chocolade en laat stollen.

15
15
  • 250 g mascarpone
  • 1 espressostick
  • 2 el witte basterdsuiker

Meng de mascarpone met de oploskoffie en suiker en verdeel over de chocolade. Dek af met de andere taartlaag.

16
16
  • 500 ml slagroom
  • 3 el witte basterdsuiker

Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de taart rondom met een dunne laag slagroom.

17
17

Garneer de bovenkant met behulp van de spuitzak met toefjes slagroom. Versier met de gestreepte hazelnoten.

bereidingstip:

Heb je maar 1 springvorm? Bak de cake dan in 1 springvorm, verleng de oventijd met 10-15 min. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Snijd de cake overlangs doormidden, zodat er 2 lagen ontstaan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.