An­to­nio Car­luc­cio's luch­tig mas­car­po­ne­ge­bak

De frambozenjam maakt de taart heerlijk fris van smaak.

  • gebak
  • 6 personen
  • 946 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans gebak De frambozenjam maakt de taart heerlijk fris van smaak. 6 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 25 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem dun in met boter.
  2. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Smelt de boter en klop de eieren los. Klop met een garde de boter en de basterdsuiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en het vanillemerg door. Zeef het bakmeel met de maïzena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig door elkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar; verlaag de temperatuur na 30 min. naar 160 °C.
  3. Haal het gebak uit de springvorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd de cake horizontaal in twee lagen. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Meng de mascarpone met de kristalsuiker en het vanillemerg. Smeer de jam over het snijvlak van 1 taarthelft. Verdeel daarna de mascarpone erover. Leg de andere taarthelft erop, bestuif met poedersuiker en serveer.

combinatietip:

Een glas moscato of malvasia di Pavia is er heerlijk bij.

Tip:

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 946 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 38 g
  • natrium 316 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Antonio Carluccio's luchtig mascarponegebak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­to­nio Car­luc­cio's luch­tig mas­car­po­ne­ge­bak

1

Verhit de oven tot 180 °C.

2
  • 2 g boter

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem dun in met boter.

3
  • 1 vanillestokje
  • 250 g boter
  • 4 eieren

Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Smelt de boter en klop de eieren los.

4
  • 250 g witte basterdsuiker

Klop met een garde de boter en basterdsuiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en het vanillemerg door.

5
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g maizena
  • 1 tl bakpoeder

Zeef het bakmeel met de maizena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig door elkaar.

6

Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in ca. 25 minuten gaar.

Tip: Test of de cake gaar is, hij moet terugveren als op de bovenkant wordt gedrukt.

7

Haal het gebak uit de springvorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

8

Snijd de cake horizontaal in twee lagen.

9
  • 1 vanillestokje
  • 300 g mascarpone
  • 50 g fijne kristalsuiker

Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Meng de mascarpone met de kristalsuiker en het vanillemerg.

10
  • 3 el frambozenjam

Smeer de jam over het snijvlak van 1 taarthelft. Verdeel daarna de mascarpone erover.

11
  • 1 el poedersuiker om te bestuiven

Leg de andere taarthelft erop, bestuif met poedersuiker en serveer. Bon appétit!

combinatietip:

Een glas moscato of malvasia di Pavia is er heerlijk bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.