Pas­sie­vrucht-mas­car­po­ne­ge­bak

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeegplakjes snel tot deegbal kneden en in 2 gelijke porties verdelen. Deeg op met bloem bestoven werkblad tot 2 cirkels van 22-24 cm uitrollen; deeglappen indien nodig iets bijsnijden. Deegcirkels naast elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met pizzasnijder of scherp mes voorzichtig in 6 gelijkvormige punten snijden. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant bakken. Uit oven nemen en in minstens 30 min. laten afkoelen.
  2. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen. Mascarpone losroeren met vanillesuiker en 1 el vruchtvlees. (In magnetron) jam zachtjes verwarmen, tot deze vloeibaar is. Bladerdeegpunten voorzichtig met jam besmeren. Helft ervan op taartschaal leggen en mascarpone erover verdelen. Afdekken met rest van bladerdeegpunten. Gebak licht met poedersuiker bestrooien en passievruchtvlees over bovenkant verdelen. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.