Sa­la­de met groe­ne as­per­ges en an­sjo­vis

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 min. staan zodat ze wat minder zout smaken.
  2. Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 min. staan.
  3. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord. Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met ciabatta.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met groene asperges en ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met groe­ne as­per­ges en an­sjo­vis

1
1
  • 200 ml volle melk
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 min. staan zodat ze wat minder zout smaken.

2
2
  • 1 venkelknol
  • ½ citroen

Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit.

3
3

Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 min. staan.

4
4
  • 250 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord.

6
6
  • 40 g rucola

Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.