Sa­la­de met ge­roos­ter­de groe­ne as­per­ges

Met dit heerlijke voorgerecht heb je je portie groente alvast binnen.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met dit heerlijke voorgerecht heb je je portie groente alvast binnen. 4 personen
2 33

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kommetje olie, sherry en azijn tot een dressing. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm. van de asperges. Was de asperges.
  2. Laat goed uitlekken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Keer regelmatig. Maak op de borden een bedje van radicchiosalade. Leg de asperges erop en bestrooi met peper en zout. Sprenkel dressing erover. Serveer met gebraden vlees of vis.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met geroosterde groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­roos­ter­de groe­ne as­per­ges

1
1
  • 7 el (olijf)olie
  • 1 el sherry
  • 1 el azijn
  • 1 teen knoflook
  • 500 g groene asperges

Klop in een kommetje olie, sherry en azijn tot een dressing. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm. van de asperges. Was de asperges.

2
2
  • 200 g raddicchio

Laat goed uitlekken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Keer regelmatig. Maak op de borden een bedje van radicchiosalade. Leg de asperges erop en bestrooi met peper en zout.

3
3

Sprenkel dressing erover. Serveer met gebraden vlees of vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.