Sa­la­de van dun­ge­schaaf­de wit­te en groe­ne as­per­ges

Onverwacht: rauwe asperges! De smaak is dan nog wat meer uitgesproken.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Onverwacht: rauwe asperges! De smaak is dan nog wat meer uitgesproken. 4 personen
4 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan. Doe in een ruime kom.
  2. Snijd de venkelknol in kwarten en maak de radijsjes schoon. Schaaf met de keukenmachine tot dunne plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes van een ½ cm dik. Meng de dijonnaise, wittewijnazijn en het water en roer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Schep de aspergelinten om met de venkel, radijs, kipfilet en dressing. Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas en strooi over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Salade van dungeschaafde witte en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van dun­ge­schaaf­de wit­te en groe­ne as­per­ges

1
  • 250 g groene asperges
  • 250 g witte asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

2

Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan. Doe in een ruime kom.

3
  • 1 venkelknol
  • 1 bosje radijs

Snijd de venkelknol in kwarten en maak de radijsjes schoon. Schaaf met de keukenmachine tot dunne plakjes.

Tip: In plaats van een keukenmachine kun je ook een scherp mes gebruiken.

4
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 3 el dijonnaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el kraanwater

Snijd de kipfilet in reepjes van ½ cm dik. Meng de dijonnaise, wittewijnazijn en het water en roer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.

5

Schep de aspergelinten om met de venkel, radijs, kipfilet en dressing.

6
  • 25 g Grana Padano 32+

Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas en strooi over de salade. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.