Broc­co­li met lam­brus­co en sja­lot

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli met lambrusco en sjalot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met lam­brus­co en sja­lot

1
1
  • 600 g broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten

Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen.

2
2
  • 55 g amandelschaafsel

Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min.

4
4
  • 125 ml lambrusco bianco

Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken.

5
5

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.