Broc­co­li met ci­troen en knof­look

De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost. 4 personen
3 82

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
  2. Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli met citroen en knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met ci­troen en knof­look

1
1
  • 600 g broccoli
  • ½ citroen

Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min.

3
3

Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.