Pas­ta­sa­la­de met groe­ne groen­ten

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 2 min. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de paprika in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de salami in blokjes en doe met de groenten in een ruime schaal.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Giet de pasta af en schep door de groente. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Voeg de munt, olie, het limoenrasp en -sap toe, schep om en breng op smaak met peper. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de salade lauw of op kamertemperatuur.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met groe­ne groen­ten

1
1
  • 350 g mini penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 40 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 2 min. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 groene paprika
  • 1 komkommer

Snijd de paprika in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

4
4
  • 225 g tuinerwten
  • 200 g salami Toscana

Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de salami in blokjes en doe met de groenten in een ruime schaal.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Giet de pasta af en schep door de groente.

6
6
  • 15 g munt
  • 5 el olijfolie

Snijd de muntblaadjes in reepjes. Voeg de munt, olie, het limoenrasp en -sap toe, schep om en breng op smaak met peper.

7
7
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes

Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de salade lauw of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.