Pen­ne pes­to met groe­ne groen­ten

Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft.

(435)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft. 2 personen
3 435

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.

variatietip:

Bak de rest van de courgette de volgende dag in een beetje olijfolie met de rest van de munt en serveer met gebakken karbonade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 47

Penne pesto met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne pes­to met groe­ne groen­ten

1
1
  • 150 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • ½ courgette
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g verse munt

Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 200 g doperwten

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min.

4
4
  • 45 g pesto alla Genovese

Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.

variatietip:

Bak de rest van de courgette de volgende dag in een beetje olijfolie met de rest van de munt en serveer met gebakken karbonade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.