Pol­lo al­la par­mi­gi­a­na

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 222

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei los in een diep bord. Meng de kaas, oregano en het paneermeel in een ander diep bord.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi ondertussen de kip met de bloem en meng zodat alle stukken kip met een dun laagje bloem bedekt zijn. Haal de kipstukken 1 voor 1 door het ei en dan door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat de stukken rondom bedekt zijn. Verhit 100 ml olie in een ruime koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng de tomaten met de rucola en de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng met het tomaatmengsel. Serveer de kip met de pasta.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.