Ge­pa­neer­de kip met pas­ta en sper­zie­bo­nen

Zo gepiept en tóch iets extra's: paneren is altijd een goed idee.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo gepiept en tóch iets extra's: paneren is altijd een goed idee. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ondertussen de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in 12 stukken.
  2. Strooi de bloem op een bord. Klop in een diep bord de eieren met het water los en roer het paneermeel erdoor. Breng het vrij dikke beslag op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit in een koekenpan 3 el olie. Haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem en het beslag. Leg het vlees direct in de pan en bak het op matig vuur in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verwarm op laag vuur de pastasaus, de saus mag niet koken. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze in weinig water met zout in 8 minuten beetgaar.
  5. Giet ze af en breng op smaak met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Schep de spaghetti door de saus en verdeel met de sperziebonen en kipfilet over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepaneerde kip met pasta en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pa­neer­de kip met pas­ta en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 350 g spaghetti
  • 500 g kipfilet

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ondertussen de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in 12 stukken.

2
2
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 3 el water
  • 6 el paneermeel

Strooi de bloem op een bord. Klop in een diep bord de eieren met het water los en roer het paneermeel erdoor. Breng het vrij dikke beslag op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie. Haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem en het beslag. Leg het vlees direct in de pan en bak het op matig vuur in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

4
4
  • 470 ml sugo tradizionale
  • 600 g sperziebonen

Verwarm op laag vuur de pastasaus, de saus mag niet koken. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze in weinig water met zout in 8 minuten beetgaar.

5
5
  • 1 el olijfolie

Giet ze af en breng op smaak met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Schep de spaghetti door de saus en verdeel met de sperziebonen en kipfilet over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.