Pit­ti­ge beef­bur­ger

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht 4 personen
4 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de mayonaise en hot sauce in een kommetje. Pers 1 teen knoflook erboven, schep om en zet afgedekt in de koelkast. Doe de kruiden met 4 el olie in een kom. Pers de rest van de knoflook erboven en schep om. Voeg peper en eventueel zout toe.
  2. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de aubergine met 2 el olie en gril 3 min. Keer halverwege. Meng met de kruiden. Snijd de tomaat in plakken. Bestrijk met de rest van de olie en gril 2 min. Keer halverwege.
  3. Gril de burgers 15 min. Keer regelmatig. Halveer de maisbollen en leg op de onderste helften wat plakjes aubergine. Verdeel de rucola en wat pittige mayonaise erover. Beleg met een burger, 1 plak tomaat en nog wat mayonaise en dek af met de bovenkant van de bollen.

combinatietip:

Lekker met een gepofte aardappel (zie recept elders op deze site).

video

Ham­bur­gers gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige beefburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge beef­bur­ger

1
1
  • 4 el mayonaise
  • 3 tl Louisiana Chipotle hot sauce
  • 1 teen knoflook

Doe de mayonaise en hot sauce in een kommetje. Pers de knoflook erboven, schep om en zet afgedekt in de koelkast.

2
2
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Doe de kruiden met de olie in een kom. Pers de knoflook erboven en schep om. Voeg peper en eventueel zout toe.

4
4
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm.

5
5

Verhit de grillpan of steek de barbecue aan.

6
6
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de aubergine met de olie en gril 3 min. Keer halverwege. Meng met de kruiden.

7
7
  • 1 vleestomaat
  • 1 el olijfolie

Snijd de tomaat in plakken. Bestrijk de plakjes tomaat met de olie en gril 2 min. Keer halverwege.

8
8
  • 4 beefburgers jalapeño

Gril de burgers 15 min. Keer regelmatig.

9
9
  • 4 maisbollen
  • 40 g pittige rucola

Halveer de maisbollen en leg op de onderste helften wat plakjes aubergine. Verdeel de rucola en wat pittige mayonaise erover.

10
10

Beleg met een burger, 1 plak tomaat en nog wat mayonaise en dek af met de bovenkant van de bollen.

combinatietip:

Lekker met een gepofte aardappel (zie recept elders op deze site).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.