Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min. Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Zin in een mediterrane variant? Gebruik eens al-andalus (specerijenmelange, blikje 75 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) in plaats van baharat.

combinatietip:

Voor een frissere variant kun je yoghurt, peterselie en tahin (sesampasta, potje 250 g, Bio Today) door de dip mixen; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

combinatietip:

Voor extra pit kun je ook een fijngesneden rode peper toevoegen

serveertip:

Deze auberginedip doet het perfect bij groente of chips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Snelle auberginedip met knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

1
1
  • 2 aubergines
  • 5 el olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el baharat

Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min.

3
3

Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Zin in een mediterrane variant? Gebruik eens al-andalus (specerijenmelange, blikje 75 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) in plaats van baharat.

combinatietip:

Voor een frissere variant kun je yoghurt, peterselie en tahin (sesampasta, potje 250 g, Bio Today) door de dip mixen; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

combinatietip:

Voor extra pit kun je ook een fijngesneden rode peper toevoegen

serveertip:

Deze auberginedip doet het perfect bij groente of chips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.