Pas­ta­sa­la­de met yog­hurt, ba­ha­rat & au­ber­gi­ne

Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise).
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 1 tl baharat op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Hak de noten-vruchtenmix grof. Snijd de peterselie grof. Meng voor de dressing de magere kwark met de rest van de baharat. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout.
  3. Schep de helft van de noten-vruchtenmix, de helft van de peterselie en de dressing door de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de aubergine, de rest van de noten-vruchtenmix en peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid

Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met yog­hurt, ba­ha­rat & au­ber­gi­ne

1
1
  • 200 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 1 aubergine

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl baharat

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine met de baharat op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 100 g noten-vruchtenmix raw
  • ½ pot platte peterselie

Hak de noten-vruchtenmix grof. Snijd de peterselie grof.

5
5
  • 150 g magere kwark
  • 2 tl baharat
  • ½ teen knoflook

Meng voor de dressing de magere kwark met de rest van de baharat. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout.

6
6

Schep de helft van de noten-vruchtenmix, de helft van de peterselie en de dressing door de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

7
7
  • 2 el olijfolie

Garneer met de aubergine, de rest van de noten-vruchtenmix en peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.