Au­ber­gi­n­e­dip met wal­noot

Deze pittige dip met de milde smaak van yoghurt is de vrolijkste noot van de hele borrel.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Deze pittige dip met de milde smaak van yoghurt is de vrolijkste noot van de hele borrel. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.
  2. Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, harissa en tomatenpuree toe aan de aubergine. Bak nog 3 min.
  3. Doe het auberginemengsel met de yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de noten erdoor. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roer vlak voor het serveren de noten erdoor.

combinatietip:

Lekker met grissini tradizionali soepstengels (doosje).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Auberginedip met walnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­n­e­dip met wal­noot

1
1
  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

2
2
  • 40 g walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl harissa
  • 1 el tomatenpuree

Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, harissa en tomatenpuree toe aan de aubergine. Bak nog 3 min.

3
3
  • 2 el milde yoghurt

Doe het auberginemengsel met de yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de noten erdoor. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roer vlak voor het serveren de noten erdoor.

combinatietip:

Lekker met grissini tradizionali soepstengels (doosje).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.