Kerst­sa­la­de met chi­li­gar­na­len

Pittig en kruidig voorgerecht dat er heel feestelijk uitziet.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Pittig en kruidig voorgerecht dat er heel feestelijk uitziet. 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de verse dille fijn. Haal de korstjes van het brood. Pel de garnalen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 min. bruin aan. Schep de helft van de knoflook erdoor en leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Maal het brood met de pepersaus en dille fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de knoflook en eventueel zout toe. Verdeel het broodkruim over de garnalen. Bak de garnalen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant.
  3. Verdeel de rucola met de tomaten en een beetje olie uit het potje over de borden. Leg de garnalen erop.

variatietip:

Je kunt de salade ook maken met 200 g zalm- of kabeljauwfilet.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood) en verse knoflooksaus (bakje 197 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kerstsalade met chiligarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­sa­la­de met chi­li­gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 6 semi-gedroogde tomaten
  • 2 el verse dille
  • 2 sneetjes wit casinobrood

Snijd de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de verse dille fijn. Haal de korstjes van het brood.

3
3
  • 12 reuzengarnalen
  • 2 el olijfolie

Pel de garnalen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 min. bruin aan.

4
4

Schep de helft van de knoflook erdoor en leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 tl Louisiana Gold pepper sauce

Maal het brood met de pepersaus en dille fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de knoflook en eventueel zout toe.

6
6

Verdeel het broodkruim over de garnalen. Bak de garnalen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant.

7
7
  • 25 g rucola

Verdeel de rucola met de tomaten en een beetje olie uit het potje over de borden. Leg de garnalen erop.

variatietip:

Je kunt de salade ook maken met 200 g zalm- of kabeljauwfilet.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood) en verse knoflooksaus (bakje 197 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.