Gro­ve gu­a­ca­mo­lesa­la­de van ge­gril­de groen­ten

De verrassing in deze guacamolesalade: het grillsmaakje. Lekker én origineel!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De verrassing in deze guacamolesalade: het grillsmaakje. Lekker én origineel! 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steelaanzet zitten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Laat de schil eraan zitten.
  2. Besprenkel de paprika, tomaten en snijkant van de avocadohelften met 2 el olie. Gril de paprika en tomaten 8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Gril de avocado 2 min. op de snijkant.
  3. Verwijder, als de paprika en tomaten zijn afgekoeld, het geblakerde vel en de steelaanzet. Snijd de groenten in grove stukken. Schep, als de avocado is afgekoeld, het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in parten. Meng de paprika, tomaat en avocado voorzichtig door elkaar tot een grove guacamolesalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof. Meng het limoenrasp, 3 el limoensap, de knoflook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de koriander. Besprenkel naar smaak met de tabasco.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je ook bereiden in een grillpan.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Grove guacamolesalade van gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gro­ve gu­a­ca­mo­lesa­la­de van ge­gril­de groen­ten

1
1

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 2 gele paprika's

Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steelaanzet zitten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Laat de schil eraan zitten.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • 2 trostomaten
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de paprika, tomaten en snijkant van de avocadohelften met de olie.

5
5

Gril de paprika en tomaten 8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Gril de avocado 2 min. op de snijkant.

Groenten grillen op de barbecue

Instructievideo

02:32 min.

6
6

Verwijder, als de paprika en tomaten zijn afgekoeld, het geblakerde vel en de steelaanzet. Snijd de groenten in grove stukken.

7
7

Schep, als de avocado is afgekoeld, het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in parten.

8
8

Meng de paprika, tomaat en avocado voorzichtig door elkaar tot een grove guacamolesalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 15 g koriander

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

10
10
  • 3 el olijfolie

Meng het limoenrasp, 3 el limoensap, de knoflook en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce

Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de koriander. Besprenkel naar smaak met de tabasco.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je ook bereiden in een grillpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.