Gnoc­chi­gra­tin met spi­na­zie

Ovenheerlijke gnocchi met paprika en rozijnen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(615)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ovenheerlijke gnocchi met paprika en rozijnen. 4 personen
3 615

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken. Kook de gnocchi in ruim water met zout in 2 min. gaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de rozijnen, peper en eventueel zout toe.
  4. Verdeel de gnocchi met de groenten over de ovenschaal. Schenk de pastasaus erover. Leg de mozzarella erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gnocchigratin in de oven in ca. 20 min. goudbruin. Bon appétit!

kookstaptip:

Fruit voor een pittige gratin 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) met de knoflook mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 101 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchigratin met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi­gra­tin met spi­na­zie

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 250 g mozzarella
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken.

3
  • 1 kg gnocchi di patate

Kook de gnocchi in ruim water met zout in 2 min. gaar.

4
  • 2 el olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee.

Tip: Fruit voor een pittige gratin 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) met de knoflook mee.

5
  • 3 el rozijnen
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in 3-4 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de rozijnen, peper en eventueel zout toe.

6
  • 450 g sugo isolana (pastasaus)

Verdeel de gnocchi met de groenten over de ovenschaal. Schenk de pastasaus erover.

7

Leg de mozzarella erop en bestrooi met peper en eventueel zout.

8

Bak de gnocchigratin in de oven in ca. 20 min. goudbruin. Bon appétit!

kookstaptip:

Fruit voor een pittige gratin 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) met de knoflook mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.