Oven­pas­ta met ge­hakt en cour­get­te

Een echte kidsfavoriet: pasta uit de oven met romige mozzarella bovenop.

(390)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een echte kidsfavoriet: pasta uit de oven met romige mozzarella bovenop. 4 personen
3 390

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 2-3 min. rul. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Schep er de tomatensaus door en voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.
  5. Vet de ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten-gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en de mozzarella. Bestrooi met peper en zout. Zet de pasta 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren.

combinatietip:

Lekker met frisse ijsbergsla met yoghurtdressing.

kookstaptip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Ovenpasta met gehakt en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met ge­hakt en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 3 tomaten

Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de tomaten in plakjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 2-3 min. rul. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 450 ml sugo basilico

Schep er de tomatensaus door en voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.

6
6
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten-gehaktsaus en doe in de ovenschaal.

7
7
  • 250 g mozzarella

Snijd de mozzarella in plakjes.

8
8

Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en de mozzarella. Bestrooi met peper en zout.

9
9

Zet de pasta 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren.

combinatietip:

Lekker met frisse ijsbergsla met yoghurtdressing.

kookstaptip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.