Ge­hakt­bal­le­tjes in Ita­li­aan­se to­ma­ten­saus

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Bak de gehaktballetjes in het bakvet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui weer toe, roer de sugo isolana erdoor en breng de saus tot tegen de kook. Gaar de gehaktballetjes afgedekt 10 min.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in plakjes en kook in 4 min. gaar. Giet de macaroni en de broccoli af en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en schep de helft van de kaassnippers erdoor.
  3. Verdeel de macaroni met broccoli over 4 borden, schep de gehaktballetjes in tomatensaus erbij en bestrooi met de rest van de kaassnippers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes in Ita­li­aan­se to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine uien

Snijd de ui in kleine partjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan.

2
2
  • 300 g rundergehaktballetjes

Bak de gehaktballetjes in het bakvet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.

3
3
  • 450 g sugo isolana (pastasaus)

Voeg de ui weer toe, roer de sugo isolana erdoor en breng de saus tot tegen de kook. Gaar de gehaktballetjes afgedekt 10 min.

4
4
  • 2 broccoli

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in plakjes en kook in 4 min. gaar.

5
5
  • 50 g Grana Padano kaasschaafsel

Giet de macaroni en de broccoli af en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en schep de kaassnippers erdoor.

6
6
  • 50 g Grana Padano kaasschaafsel

Verdeel de macaroni met broccoli over 4 borden, schep de gehaktballetjes in tomatensaus erbij en bestrooi met de kaassnippers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.