Wa­ter­kers­sa­la­de met ko­kos en kip

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
2 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peper in stukken en de gember in plakjes. Doe samen met de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Verhit de olie in een wok en fruit het mengsel op laag vuur 2 min.
  2. Doe ondertussen de kip in de keukenmachine en maal grof. Zet het vuur onder de wok hoog. Doe de kip in de wok en roerbak in 6 min. goudbruin. Voeg de suiker toe en laat al roerbakkend in 2 min. karamelliseren. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kokos in de lengte in dunne plakjes. Rooster op middelhoog vuur 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Leg de waterkers op een platte schaal en verdeel de kokosnoot erover. Besprenkel met de mangodressing, serveer de rest er apart bij. Schep het basilicum door de kip en verdeel over de waterkers. Serveer met de mihoen.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.