Ge­bak­ken mi­hoen met kip en groen­ten

Groeten uit Thailand! Met dit gerecht op je bord waan je je op een tropisch eiland.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Groeten uit Thailand! Met dit gerecht op je bord waan je je op een tropisch eiland. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taugé in het vergiet en overgiet met koud water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van 4 cm.
  2. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pel de knoflook, schil de gember en snipper beiden fijn.
  3. Rooster de pinda's in een droge wok goudbruin, laat afkoelen op een schaal. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en gember voor ca. 30 sec. Voeg de blokjes kip toe en roerbak ca. 2 min.
  4. Voeg de vissaus toe en laat de kip in va. 5 min. op matig vuur gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mihoen uitlekken en meng voorzichtig met de kip. Meng de bosui en waterkers door de mihoen en warm nog 1 min. mee.
  5. Schep, van het vuur af, de taugé door de mihoen. Knop de koriander erboven fijn, garneer met gemalen pinda's en peperreepjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Gebakken mihoen met kip en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken mi­hoen met kip en groen­ten

1
1
  • 250 g mihoen
  • 125 g taugé
  • 3 bosuitjes

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taugé in het vergiet en overgiet met koud water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van 4 cm.

2
2
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel

Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pel de knoflook, schil de gember en snipper beiden fijn.

3
3
  • 3 el gezouten pinda's
  • 400 g kipfilet
  • 2 el olie

Rooster de pinda's in een droge wok goudbruin, laat afkoelen op een schaal. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en gember voor ca. 30 sec. Voeg de blokjes kip toe en roerbak ca. 2 min.

4
4
  • 2 el vissaus
  • 75 g waterkers

Voeg de vissaus toe en laat de kip in va. 5 min. op matig vuur gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mihoen uitlekken en meng voorzichtig met de kip. Meng de bosui en waterkers door de mihoen en warm nog 1 min. mee.

5
5
  • 15 g verse koriander

Schep, van het vuur af, de taugé door de mihoen. Knop de koriander erboven fijn, garneer met gemalen pinda's en peperreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.