Ba­mi met pak­soi en ome­let

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de punt­paprika's in ringen. Snipper de ui. Verhit de sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.
  2. Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan. Verhit weer 1/2 el olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min.
  3. Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoi­mengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bami met paksoi en omelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met pak­soi en ome­let

1
1
  • 1 struik paksoi
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 ui

Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de punt­paprika's in ringen. Snipper de ui.

2
2
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min.

3
3

Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.

4
4
  • 3 eieren
  • 2 tl sambal oelek
  • ½ el zonnebloemolie

Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan.

5
5
  • ½ el zonnebloemolie

Verhit de olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie
  • 175 g vega gegrilde stukjes
  • 250 g Chinese eiermie

Verhit de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min. Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.

7
7
  • 3 el ketjap

Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoi­mengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.