Ve­ga tjap­tjoi

Chinees gerecht vol oosterse groenten, met als extraatje een pittige omelet.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Chinees gerecht vol oosterse groenten, met als extraatje een pittige omelet. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de minimaïskolfjes uitlekken en halveer ze in de lengte. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Klop de eieren los met de sambal, 3 el water en peper en zout. Verhit 2 el wokolie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen 2 el wokolie in een wok en bak de roerbakmix al omscheppend 3 min. Voeg de maiskolfjes toe en roerbak nog 3 min. Voeg de ketjap en het water toe aan de groenten (tjaptjoi). Breng op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zout. Voeg de mie toe en roer nog even door. Snijd de omelet in punten en leg op een schaal. Serveer met de tjaptjoi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.615 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vega tjaptjoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga tjap­tjoi

1
  • 425 g minimaiskolfjes

Laat de minimaïskolfjes uitlekken en halveer ze in de lengte.

2
  • 250 g Chinese eiermie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
  • 6 eieren
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el wokolie

Klop de eieren los met de sambal, 3 el water en peper en zout. Verhit de wokolie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege.

4
  • 2 el wokolie
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit ondertussen de wokolie in een wok en bak de roerbakmix al omscheppend 3 min. Voeg de maiskolfjes toe en roerbak nog 3 min.

5
  • 6 el ketjap manis
  • 50 ml kraanwater
  • 3 tl sesamolie

Voeg de ketjap en het water toe aan de groenten (tjaptjoi). Breng op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zout. Voeg de mie toe en roer nog even door.

6

Snijd de omelet in punten en leg op een schaal. Serveer met de tjaptjoi. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.