Ba­mi met zoe­te punt­pa­pri­ka

Chinese klassieker die perfect past bij budgetdagen.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Chinese klassieker die perfect past bij budgetdagen. 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in de lengte in smalle repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ½ cm breed.
  3. Meng de eieren met 2 el water, peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei een omelet. Bak zo nog een omelet en snijd in repen.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool en paprika 3 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min. Schep de mie erdoor en warm al omscheppend 3 min. mee. Voeg de omelet en ketjap manis toe en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes (bakje 100 g).

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.095 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bami met zoete puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met zoe­te punt­pa­pri­ka

1
1
  • 250 g Chinese eiermie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 spitskool

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in de lengte in smalle repen.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ½ cm breed.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 4 eieren
  • 2 el kraanwater
  • 1 el zonnebloemolie

Meng de eieren met het water, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei een omelet.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie

Bak zo nog een omelet en snijd in repen.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g boemboe bami goreng

Verhit de olie in een wok en roerbak de kool en paprika 3 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min.

7
7
  • 4 el ketjap manis

Schep de mie erdoor en warm al omscheppend 3 min. mee. Voeg de omelet en ketjap manis toe en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes (bakje 100 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.