Fram­bo­zen­brow­nies

Een droom voor chocoholics, deze brownies met frambozen en witte chocolade.

  • nagerecht
  • 18 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(582)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Een droom voor chocoholics, deze brownies met frambozen en witte chocolade. 18 stuks
4 582

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  2. Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Breek ondertussen de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot deze is gesmolten.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.
  4. Breek de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken. Bon appétit!

serveertip:

Serveer met frambozencoulis (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frambozenbrownies

terug naar recept

Fram­bo­zen­brow­nies

1

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

2
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier.

3
  • 250 g boter
  • 250 g pure chocolade

Smelt de boter in een steelpan. Breek ondertussen de pure chocolade in stukken.

4

Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot deze is gesmolten.

5
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

6
  • 6 eieren
  • 200 g witte basterdsuiker

Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe.

7
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.

8
  • 100 g witte chocolade
  • 250 g frambozen

Breek de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal.

9

Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

10

Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken. Bon appétit!

serveertip:

Serveer met frambozencoulis (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.