Brow­nies & blon­dies

Voor chocoholics: brownies van pure en witte chocolade.

  • nagerecht
  • 32 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Voor chocoholics: brownies van pure en witte chocolade. 32 stuks
3 154

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  2. Maak de blondies. Smelt de helft van de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Halveer ondertussen 1 vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al mixend de gesmolten boter in een dun straaltje erbij.
  4. Snijd de witte chocolade fijn. Zeef 50 g zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng er 1 mespunt zout, de roomkaas en witte chocolade door. Voeg de macadamia's toe en schenk het beslag in de bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
  5. Maak tijdens de baktijd van de blondies het browniebeslag. Smelt de rest van de boter in de steelpan. Snijd de pure chocolade fijn. Neem van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.
  6. Halveer ondertussen het andere vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de rest van de eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.
  7. Haal de blondies uit de bakvorm. Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.
  8. Zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel boven de kom, meng de rest van het zout erdoor en verdeel ⅔ van het beslag over de bakvorm. Verdeel met een theelepel de pindakaas erover.
  9. Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Neem de brownies uit de vorm. Bestuif de brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker.
  10. Snijd elk in 16 vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op bijvoorbeeld een dienblad.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Brownies & blondies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nies & blon­dies

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
  • 2 g boter

Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.

3
  • 150 g boter

Maak de blondies. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

4
  • 1 vanillestokje

Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

5
  • 3 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker

Doe het merg met de eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer.

6

Schenk al mixend de gesmolten boter in een dun straaltje erbij.

7
  • 200 g witte chocolade
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 50 g roomkaas

Snijd de witte chocolade fijn. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng er het zout, de roomkaas en witte chocolade door.

8
  • 100 g gezouten macadamianoten

Voeg de macadamia's toe en schenk het beslag in de bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van oven.

9

Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan. Maak tijdens het afkoelen van de blondies het beslag voor de brownies.

10
  • 150 g boter
  • 200 g extra pure chocolade 85%

Smelt de boter in de steelpan. Snijd de pure chocolade fijn.

11

Neem de steelpan van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.

12
  • 1 vanillestokje

Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

13
  • 3 eieren
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker

Doe het merg met de eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer.

14

Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.

15
  • 2 g boter

Haal de blondies uit de bakvorm. Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.

16
  • 40 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom, meng het zout erdoor en verdeel ⅔ van het beslag over de bakvorm.

17
  • 6 el extra crunchy pindakaas

Verdeel met een theelepel de pindakaas erover.

18

Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

19
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el poedersuiker

Neem de brownies uit de vorm. Bestuif de brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker.

20

Snijd elk in 16 vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op bijvoorbeeld een dienblad. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.