Brow­nies

Voor als je wat te vieren hebt, of als je ergens een feestje van wil maken.

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(1.306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Voor als je wat te vieren hebt, of als je ergens een feestje van wil maken. 16 stuks
4 1306

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
  2. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
  4. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.

variatietip:

Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten. Of bestrijk de brownies voor het snijden met het glazuur van de Sachertaart (zie recept elders op deze website).

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Brownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nies

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 1 el bloem
  • 1 el boter

Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.

3
3
  • 150 g pure chocolade
  • 150 g roomboter

Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de boter en chocolade smelten. Roer regelmatig.

4
4
  • 125 g suiker
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel.

5
5
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 4 eieren

Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.

6
6

Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar.

7
7

Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.

8
8

Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster.

9
9

Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.

variatietip:

Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten. Of bestrijk de brownies voor het snijden met het glazuur van de Sachertaart (zie recept elders op deze website).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.