Mi­ni-ap­pel­taartjes

Dat appel en kaneel samen lekker smaken, wisten we al. Maar chocolade kan er ook bij!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dat appel en kaneel samen lekker smaken, wisten we al. Maar chocolade kan er ook bij! 8 personen
3 92

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 8 miniquichevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm. Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
  4. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met kaneelijs.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 222 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-appeltaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-ap­pel­taartjes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g witte chocolade

Hak de chocolade fijn.

3
3
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

4
4
  • 200 g gezouten boter
  • 200 g witte basterdsuiker

Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

5
5
  • 3 tl kaneel
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom.

6
6
  • 2 friszoete appels

Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm.

7
7
  • 2 eieren

Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.

8
8

Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

9
9
  • 2 tl kaneel

Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met kaneelijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.