Don­ke­re cho­co­chee­se­ca­ke met fram­bo­zen

Deze donkere verleiding kun je niet laten staan. Versier gul met verse frambozen en geraspte chocolade.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(390)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Deze donkere verleiding kun je niet laten staan. Versier gul met verse frambozen en geraspte chocolade. 10 personen
3 390

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
  2. Hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
  3. Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng kort (maximaal 1 min.) en op de laagste stand tot een egale massa. Roer door de gesmolten chocolade. Schenk in de bakvorm. Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.
  4. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake erin staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met verse frambozen. Lekker!
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Donkere chococheesecake met frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Don­ke­re cho­co­chee­se­ca­ke met fram­bo­zen

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 1.mp4

Instructievideo

00:03 min.

2
2

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 2.mp4

Instructievideo

00:06 min.

3
3
  • 75 g boter
  • 200 g Bastognekoeken

Smelt de boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 3.mp4

Instructievideo

00:23 min.

4
4
  • 200 g chocolade extra puur 72%

Hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in.

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 4.mp4

Instructievideo

00:15 min.

5
5

Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 5.mp4

Instructievideo

00:08 min.

6
6
  • 500 g mascarpone
  • 500 g ricotta
  • 4 eieren
  • 150 g donkere basterdsuiker

Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng kort (maximaal 1 min.) en op de laagste stand tot een egale massa.

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 6.mp4

Instructievideo

00:26 min.

7
7

Roer door de gesmolten chocolade. Schenk in de bakvorm.

8
8
  • 150 g frambozen

Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 7.mp4

Instructievideo

00:19 min.

9
9

Zet de oven uit, maar laat de cheesecake erin staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met verse frambozen. Lekker!

Donkere chococheesecake met frambozen Stap 8.mp4

Instructievideo

00:21 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.