Koe­le len­te­soep

Geen lekkerder voorgerecht op een warme dag dan een koud soepje van verse voorjaarsgroenten.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels voorgerecht Geen lekkerder voorgerecht op een warme dag dan een koud soepje van verse voorjaarsgroenten. 4 personen
3 85

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de bleekselderij en de komkommer, snijd in stukken. Haal de blaadjes munt van de stengel. Doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers (of spinazie), bieslook, munt en geitenkaas.
  2. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken. Voeg toe aan de blender.
  3. Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg de olijfolie, het sap de helft van de citroenen, de ciderazijn, de gin en het water toe en maal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe alles in een kom of bak. Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
  4. Controleer voor het serveren of de soep op smaak is. Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes. Sprenkel er nog wat olie over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koele lentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Koe­le len­te­soep

1
1
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ komkommer
  • 75 g tuinerwten
  • 50 g tuinbonen
  • 50 g waterkers
  • ½ bakje bieslook
  • ½ bakje munt
  • 100 g zachte geitenkaas

Schil de bleekselderij en de komkommer, snijd in stukken. Haal de blaadjes munt van de stengel. Doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers (of spinazie), bieslook, munt en geitenkaas.

2
2
  • 6 groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken. Voeg toe aan de blender.

3
3
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 citroenen
  • ½ el ciderazijn
  • 250 ml koud water

Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg de olijfolie, het sap de helft van de citroenen, de ciderazijn, de gin en het water toe en maal glad.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe alles in een kom of bak. Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.

5
5

Controleer voor het serveren of de soep op smaak is. Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes. Sprenkel er nog wat olie over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.