Koud ge­ser­veer­de hel­de­re groen­te­bouil­lon

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg een theedoek in een vergiet. Hang het vergiet boven een ruime kom. Schenk de groentesap in het vergiet. Laat de sap minstens 12 uur in de koelkast door de theedoek lekken. Resultaat: ca. 500 ml helder uitlekvocht. Gooi de achtergebleven groentepulp weg. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges in min 10. min in ruim kokend water met zout. Haal de asperges van het vuur af en laat nog 5 min. in het kookwater staan. Giet de asperges met koud water af om het garingsproces te stoppen. Snijd de asperges in schuine plakken van ca. 1 cm.
  2. Kook de tuinbonen, doperwten en haricots verts in ruim kokend water in 3 min. beetgaar. Spoel in het vergiet met koud water af. Verwijder de stugge grijze velletjes van de tuinbonen (dubbeldoppen). Snijd de tomaatjes kruislings in. Kook deze 30 sec. ondergedompeld in water. Spoel de tomaatjes af met koud water. Trek de velletjes eraf en snijd ze door midden en verwijder de zaadjes. Leg de mihoen 3 min. in kokend water zodat de sliertjes zacht worden. Giet af met koud stromend water. Snijd de bieslook, basilicum en koriander fijn.
  3. Meng losjes de koude groenten met de mihoen en kruiden. Verdeel het mengsel over de glazen. Breng de groentesap op smaak met peper en zout. Verdeel de groentesap in de glazen. Druppel basilicumolie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koud geserveerde heldere groentebouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Koud ge­ser­veer­de hel­de­re groen­te­bouil­lon

1
1
  • 1 liter groentesap

Leg een theedoek in een vergiet. Hang het vergiet boven een ruime kom. Schenk de groentesap in het vergiet.

2
2

Laat de sap minstens 12 uur in de koelkast door de theedoek lekken. Resultaat: ca. 500 ml helder uitlekvocht. Gooi de achtergebleven groentepulp weg.

3
3
  • 4 witte asperges

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.

4
4

Kook de asperges in min 10. min in ruim kokend water met zout. Haal de asperges van het vuur af en laat nog 5 min. in het kookwater staan.

5
5

Giet de asperges met koud water af om het garingsproces te stoppen. Snijd de asperges in schuine plakken van ca. 1 cm.

6
6
  • 50 g tuinbonen
  • 50 g verse doperwten
  • 50 g haricots verts

Kook de tuinbonen, doperwten en haricots verts in ruim kokend water in 3 min. beetgaar. Spoel in het vergiet met koud water af.

7
7
  • 4 cherrytomaten

Verwijder de stugge grijze velletjes van de tuinbonen (dubbeldoppen). Snijd de tomaatjes kruislings in. Kook deze 30 sec. ondergedompeld in water.

8
8

Spoel de tomaatjes af onder koud water. Trek de velletjes eraf en snijd ze door midden en verwijder de zaadjes.

9
9
  • 50 g mihoen
  • 25 g verse bieslook
  • 15 g verse basilicum
  • 15 g verse koriander

Leg de mihoen 3 min. in kokend water zodat de sliertjes zacht worden. Giet af met koud stromend water. Snijd de bieslook, basilicum en koriander fijn.

10
10

Meng losjes de koude groenten met de mihoen en kruiden. Verdeel het mengsel over de glazen. Breng de groentesap op smaak met peper en zout.

11
11
  • 1 el olijfolie extra vierge met basilicum

Verdeel de groentesap in de glazen. Druppel de olie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.