Groe­ne-as­per­ge­frit­ta­ta met ver­se krui­den

Een frittata is oorspronkelijk een restjesgerecht. Nou, dat kun je van deze variant niet zeggen! Rijkgevuld is-ie, met de lekkerste ingrediënten.

  • lunch
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Een frittata is oorspronkelijk een restjesgerecht. Nou, dat kun je van deze variant niet zeggen! Rijkgevuld is-ie, met de lekkerste ingrediënten. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenbestendige koekenpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en verwijder de dikke steeltjes van de dille. Snijd de kruiden fijn. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges schuin in stukken van 5 cm.
  2. Ontdooi de tuinerwten in een kom met heet water, giet af en laat goed uitlekken. Schaaf 1/3 van de kaas met een dunschiller en rasp de rest.
  3. Klop de eieren los in een beslagkom en voeg de geraspte kaas en 2/3 van de fijngesneden kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit 3 el olie in de ovenbestendige koekenpan en roerbak de asperges 2 min. Voeg de erwten en het eimengsel toe, roer kort om de groenten goed te verdelen en bak 2 min. op matig vuur tot een omelet. Zet de pan in het midden van de oven en bak de omelet nog ca. 20 min. in de oven.
  5. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de mosterd met de azijn en de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de radijs met de dressing en de rest van de kruiden.
  6. Stort de frittata op een groot bord: leg het bord op de omelet en draai de pan met bord en al om. Snijd de frittata in punten, bestrooi met de geschaafde kaas en serveer met de radijs-kruidensalade.

variatietip:

Andere smaken? Vervang de asperges eens door 200 g gesneden en gewassen boerenkool en de radijs-kruidensalade door een salade van gehalveerde cherrytomaten, zilveruitjes en basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Groene-aspergefrittata met verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-as­per­ge­frit­ta­ta met ver­se krui­den

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g dille

Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en verwijder de dikke steeltjes van de dille. Snijd de kruiden fijn.

3
  • 350 g groene asperges

Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges schuin in stukken van 5 cm.

4
  • 250 g tuinerwten

Ontdooi de tuinerwten in een kom met heet water, giet af en laat goed uitlekken.

5
  • 100 g Parmezaanse kaas

Schaaf 1/3 van de kaas met een dunschiller en rasp de rest.

6
  • 8 eieren

Klop de eieren los in een beslagkom en voeg de geraspte kaas en 2/3 van de fijngesneden kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 3 el extra vierge olijfolie

Verhit de olie in de ovenbestendige koekenpan en roerbak de asperges 2 min.

8

Voeg de erwten en het eimengsel toe, roer kort om de groenten goed te verdelen en bak 2 min. op matig vuur tot een omelet.

9

Zet de pan in het midden van de oven en bak de omelet nog ca. 20 min. in de oven.

10
  • 2 bosjes radijsjes

Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten.

11
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de mosterd met de azijn en de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

12

Meng de radijs met de dressing en de rest van de kruiden.

13

Stort de frittata op een groot bord: leg het bord op de omelet en draai de pan met bord en al om.

14

Snijd de frittata in punten, bestrooi met de geschaafde kaas en serveer met de radijs-kruidensalade. Lekker!

variatietip:

Andere smaken? Vervang de asperges eens door 200 g gesneden en gewassen boerenkool en de radijs-kruidensalade door een salade van gehalveerde cherrytomaten, zilveruitjes en basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.