Clubs­and­wich met ome­let, Par­me­zaan en ver­se krui­den

Deze clubsandwich móet je echt geproefd hebben!

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Deze clubsandwich móet je echt geproefd hebben! 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet achter in de pan.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.
  3. Klop de eieren los met de melk en roer de kaas, kruiden en peper erdoor. Verhit het bakvet van het spek in de pan. Schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  4. Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Besmeer het brood aan 1 kant met de mayonaise. Beleg 8 sneetjes met een blaadje sla.
  5. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaat over 4 sneetjes met sla en verdeel het uitgebakken spek erover. Leg hierop een sneetje brood met sla.
  6. Snijd de omelet in 4 kwarten. Leg op de sla en bestrooi met wat tuinkers.
  7. Leg de sneetjes brood met de mayonaise naar beneden erop, steek de satéprikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door. Verdeel over 4 borden en garneer met de chips.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.315 mg
  • vezels 5 g
Tags

Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Clubs­and­wich met ome­let, Par­me­zaan en ver­se krui­den

1
1
  • 12 plakjes ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet achter in de pan.

2
2
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 6 takjes peterselie
  • ½ pot bieslook

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.

3
3
  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Klop de eieren los met de melk en roer de kaas, kruiden en peper erdoor.

4
4

Verhit het bakvet van het spek in de pan. Schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

5
5
  • 12 sneetjes boeren witbrood

Rooster ondertussen het brood in een broodrooster.

6
6
  • 6 el mayonaise
  • 8 blaadjes ijsbergsla

Besmeer het brood aan 1 kant met de mayonaise. Beleg 8 sneetjes met een blaadje sla.

7
7
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaat over 4 sneetjes met sla en verdeel het uitgebakken spek erover. Leg hierop een sneetje brood met sla.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Snijd de omelet in 4 kwarten. Leg op de sla en bestrooi met wat tuinkers.

9
9

Leg de sneetjes brood met de mayonaise naar beneden erop, steek de satéprikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door.

10
10
  • 50 g gezouten chips

Verdeel over 4 borden en garneer met de chips.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.