Car­p­ac­cio van ros­bief met bal­sa­mi­co­biet­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de bieten schoon, snijd grotere exemplaren doormidden zodat ze allemaal grofweg dezelfde maat hebben en doe ze in een pan met een deksel waar ze precies in passen. Bestrooi met peper en zout, pers de knoflook uit boven de pan en voeg de tijm toe. Schenk er zoveel water bij tot de bietjes bijna onder staan. Zet de pan op middelhoog vuur, dek af met de deksel en kook de bietjes 30 min. of tot ze zacht zijn.
  2. Neem de deksel van de pan en blijf koken tot het water bijna helemaal is verdampt. Voeg nu een scheut balsamicoazijn en net zoveel olijfolie toe. Kook op laag vuur tot de bietjes rondom mooi glimmen. Neem de pan van het vuur en laat de bietjes afkoelen.
  3. Haal de rosbief uit de koelkast en laat in ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Meng in een kleine kom de mierikswortel met de crème fraîche, een beetje peper en zout en een paar druppels wittewijnazijn en roer het wat losser met een beetje olijfolie.
  4. Snijd de bieten in kwarten en leg ze op een schaal, besprenkel met eventueel kookvocht van de bieten en leg het vlees erbij. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de mieriksworteldressing.

Tip:

* Jamies geroosterde rosbiefplakken zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.