Car­p­ac­cio van zalm en kom­kom­mer

We kennen de vleesvariant natuurlijk wel, maar carpaccio van vis is minstens net zo lekker.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht We kennen de vleesvariant natuurlijk wel, maar carpaccio van vis is minstens net zo lekker. 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd en snipper de sjallot fijn. Snijd de dille fijn. Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verdeel de plakjes zalm en komkommer over de borden. Maak een mooie verdeling tussen de plakjes, zodat er een kleurrijk geheel ontstaat.
  2. Doe de sjalot, dille, crème fraîche, olie en het citroensap in een schaaltje en klop tot een gladde dressing. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Lepel de dilledressing over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met de rucola en de grofgestampte peper.
  3. Snijd de italiaanse bollen elk in 6 parten en serveer bij de carpaccio.

Tip:

Hak de rest van de dille fijn en meng met 1 fijngesneden teen knoflook en citroensap door de rest van de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kruidenroom bij gebakken of gegrilde zalmfilet.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 925 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Carpaccio van zalm en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­cio van zalm en kom­kom­mer

1
1
  • 2 komkommers
  • 1 sjalot
  • 2 el dille
  • 2 tl 4-seizoenen peperkorrels

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd en snipper de sjallot fijn. Snijd de dille fijn. Stamp de peperkorrels grof in de vijzel.

2
2
  • 200 g gerookte zalmfilet

Verdeel de plakjes zalm en komkommer over de borden. Maak een mooie verdeling tussen de plakjes, zodat er een kleurrijk geheel ontstaat.

3
3
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap

Doe de sjalot, dille, crème fraîche, olie en het citroensap in een schaaltje en klop tot een gladde dressing.

4
4
  • 75 g rucola

Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Lepel de dilledressing over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met de rucola en de grofgestampte peper.

5
5
  • 2 Italiaanse bollen

Snijd de italiaanse bollen elk in 6 parten en serveer bij de carpaccio.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.