Zalm-kom­kom­mer­roos­jes met ro­mi­ge si­naas­ap­pel­saus

Mooooooi! Daar lusten wij wel een boeketje van.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Mooooooi! Daar lusten wij wel een boeketje van. 2 personen
4 204

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer in een kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, peper en de zout tot een saus. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop in een kommetje, olie, citroensap, peper en zout tot een dressing. Knip de dille erboven en roer erdoor. Was de komkommer. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller 6 gelijke repen van de komkommer. Snijd de zalm in even brede repen als de komkommer. Besprenkel de zalm en de komkommer met dressing. Dek tot gebruik af en zet in de koelkast. Was de frisée, sla droog en leg op de borden.
  2. Schep op elk bord iets boven het midden twee eetlepels sinaasappelsaus. Spreid de reep zalm uit en leg er een reep komkommer op. Rol ze samen losjes op. Maak op dezelfde manier de rest van de komkommer-zalmrolletjes. Zet op elk bord de helft van de rolletjes onder het sausje. Druk de onderkant iets samen en vouw de bovenkant iets uit zodat er roosjes ontstaan. Sprenkel de rest van de saus over de frisée. Garneer met takje dille. Serveer met geroosterd brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm-kom­kom­mer­roos­jes met ro­mi­ge si­naas­ap­pel­saus

1
1
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 1½ sinaasappelmarmelade
  • 1½ tl Zaanse mosterd

Roer in een kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, peper en de zout tot een saus. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2
2
  • 3 el olie
  • 1 el citroensap
  • 1 takje dille
  • 1 komkommer

Klop in een kommetje, olie, citroensap, peper en zout tot een dressing. Knip de dille erboven en roer erdoor. Was de komkommer. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller 6 gelijke repen van de komkommer.

3
3
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 4 blaadjes frisée

Snijd de zalm in even brede repen als de komkommer. Besprenkel de zalm en de komkommer met dressing. Dek tot gebruik af en zet in de koelkast. Was de frisée, sla droog en leg op de borden.

4
4

Schep op elk bord iets boven het midden twee eetlepels sinaasappelsaus. Spreid de reep zalm uit en leg er een reep komkommer op. Rol ze samen losjes op. Maak op dezelfde manier de rest van de komkommer-zalmrolletjes.

5
5
  • 2 takjes dille

Zet op elk bord de helft van de rolletjes onder het sausje. Druk de onderkant iets samen en vouw de bovenkant iets uit zodat er roosjes ontstaan. Sprenkel de rest van de saus over de frisée. Garneer met takje dille. Serveer met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.