Me­di­ter­ra­ne spi­na­zie­qui­che

Bij een rijke quiche serveer je het liefst een salade. Bijvoorbeeld eentje van romainesla met yoghurt dressing.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(884)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Bij een rijke quiche serveer je het liefst een salade. Bijvoorbeeld eentje van romainesla met yoghurt dressing. 4 personen
3 884

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen. Verdeel de spinazie met de geitenkaas over de deegbodem.
  2. Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en zout. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. Bestrooi de taart met het amandelschaafsel. Bak de spinaziequiche in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van 1 zak romainesla (200 g) met 3 el yoghurtsladressing (fles 450 ml). Bestrooi de salade met 1 tl oregano.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane spinaziequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne spi­na­zie­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 600 g bladspinazie

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.

4
4
  • 150 g zachte geitenkaas met honing 55+

Verdeel de spinazie met de geitenkaas over de deegbodem.

5
5
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tl oregano
  • 2 el amandelschaafsel

Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en zout. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. Bestrooi de taart met het amandelschaafsel.

6
6

Bak de spinaziequiche in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van 1 zak romainesla (200 g) met 3 el yoghurtsladressing (fles 450 ml). Bestrooi de salade met 1 tl oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.